met de boot naar Vancouver

8 juni 2025 - Vancouver, Canada

Vandaag gaan we varen. we moeten bij de boot zijn om 12:20 uur en omdat het maar een klein stukje rijden is, kunnen we nog even in de stad kijken en wat leuke caches zoeken. Er is ook een bijzondere in een boekwinkel, daarna nog even langs een paar winkeltjes wandelen (leuke blouse gekocht :) ) en dan naar de auto. Vanaf het mooie Nanaimo is het 1,5 uur varen naar Vancouver, we gaan op het zonnedek zitten en turen over het water in de hoop om een walvis of orka te spotten, helaas........ wel genoten van de zon :)

Aangekomen in Vancouver is het even onze weg vinden in het verkeer en komen we er snel achter dat er veel éénrichtingsverkeer is, maar het gaat prima. Het hotel ligt echt middenin de stad en is niet zo mooi als de andere hotels, maar schoon! prima.

De volgende dag, 7 juni gaan we naar Stanley Park. Het is een stadspark van 404,9 hectare. Om het park ligt een dijk,  False Creek Seawall, een 9 kilometer lange dijk, waar je kan wandelen, fietsen en skaten.

Aan het begin van het park huren we een fiets en gaan op stap. Op die 9 km lange dijk liggen voldoende geocaches om voorlopig even zoet te zijn. Het is erg druk, want het is weekend en mooi weer, dus trekken heel veel mensen er een dagje op uit. Er is hier genoeg te doen. Als we een rondje om het park hebben gefietst, gestopt zijn bij de diverse mooie uitzichtpunten, besluiten we om middendoor het park te fietsen, nu fietsen we in het regenwoud, tussen de hoge bomen en varens, totaal anders! We leveren onze fiets weer aan het begin van het park in en lopen nog een stuk langs de haven. Weer een mooie dag vandaag!!

Morgen laten we Vancouver achter ons en gaan we naar Whistler.

1. Monique De Graaf:
    8 juni 2025
    Ziet er weer heel mooi uit en heerlijk weer 😃