fris opweg naar Clearwater

10 juni 2025 - Clearwater, Canada

In Whistler kon je in het hotel je kleding wassen, was ook wel even nodig, want de t-shirts vliegen er doorheen. Wel een flinke wandeling door het hotel. Wij zitten in een kamer (nr 26)aan het einde van de westelijke gang op de derde etage en de wasmachine staat aan het einde van de gang in de oostelijke gang. onze tocht met was: west gang door - lift lobby - oost gang door - lift 2 etage - gang door naar wasmachine. Was duurt 40 min, dus gaan we weer terug naar kamer om ruim half uur later weer te gaan met nog een wasronde en de eerste was in de droger. Dit stuk heb ik 8 keer gedaan (!) en was uiteindelijk eens een keer klaar om 23:30 uur. Alles weer netjes in de koffer, dan is het maar klaar voor vertrek.

We ontbijten in het centrum, heerlijk weer eens granola met yoghurt en fruit. We doen wat boodschappen (water, brood en iets lekkers) voor de lange rit naar Clearwater, 424 km door bergen en droogte gebied.

Onderweg stoppen we regelmatig om even de benen te strekken, geocache te zoeken, chauffeur te wisselen, hapje te eten. Halverwege onze rit komen we bij Hat Creek ranch. Hier heeft de tijd stil gestaan. we worden hartelijk welkom geheten en bestellen een lunch. Maar wat is het hier warm!!! We vervolgen de reis en komen aan in Cache Creek. Hier moeten we natuurlijk een geocache zoeken :) Een vriendelijke dame wist ons te vertellen dat het 35C was en dat het nog warmer ging worden hier.  We komen in Clearwater aan om 18:00 uur, we hebben 8 uur over deze rit gedaan. Nu ff uitrusten en bijkomen want morgen zijn we hier ook nog een dag.