vertrokken uit Seattle

2 juni 2025 - Port Angeles, Washington, Verenigde Staten

We zijn vertrokken uit Seattle en opweg naar Lake Crescent Lodge, Port Angeles. Daar verblijven we in een cottage bij het hotel. Het hotel is in 1915 gebouwd en het is alsof we terug in de tijd stappen. De herten lopen hier voor de deur, we hebben een prachtig uitzicht over het meer en het is hier heeel stil. verder geen wifi en geen tv op de kamer. We verblijven hier 2 nachten, We naar een waterval, Sol Duc en de kust bij La Push en onderweg pakken we wat geocaches mee.

De waterval ligt in het Olympic National Park en de wandeltocht er naar toe is net zo mooi als de waterval zelf. We lopen door een bos met hoge luchtvochtigheid, wat mooie vegetatie oplevert zoals verschillende soorten mossen, varens en planten. De naaldbomen zijn bedekt met mos. Het verhaal gaat dat er 2 draken hier hebben gevochten. beide waren even sterk, ze konden niet winnen van elkaar en trokken zich terug in hun hol waar ze huilden, deze tranen vormden de rivier Sol Duc en de mossen aan de bomen zijn hun vellen huid die ze verloren tijdens hun gevecht.

Na de mooie wandeling zijn we doorgereden naar het dorpje aan de kust, La Push en een wandeling over het strand gemaakt en een hapje gegeten.

1. Leny Jansen:
    2 juni 2025
    Een sprookjes bos. In NZ waren wij ook zo onder de indruk van al die begroeiingen in de bomen. Een prachtig gezicht. Echt genieten. Dan leven wij hier op en in elkaar.